Instagram

Instagram Reels VS TikTok

TikTok a schimbat modul în care consumăm conținutul Video. Fiind un concept inovator care a prins foarte bine, au început să apară din ce în ce mai multe oferte de a fi cumpărat de către gigantul Facebook.

Cum acest lucru nu a fost posibil, Facebook a făcut ce știe cel mai bine, a găsit o metodă prin care să integreze noul trend lansat de TikTok în una din platformele pe care le deține, la fel cum a împrumutat Story-uile de la alt încăpățânat care nu a vrut să vândă,  Snapchat.

Și uite așa a apărut Instagram Reels, o nouă funcție integrată în Instagram prin care poți crea și consuma conținut ca pe TikTok.

Welcome to Instagram REELS!

instagram reels 1Seamănă sau nu prea cu TikTok?

Este prima varianta pe care Instagram ne-o pune la dispoziție, care în mod cert va fi adaptată în viitoare upgrade-uri care vor ține cont de feedback-ul primit din partea utilizatorilor. Poți crea clipuri de maxim 15 secunde în care poți insera efecte audio și video. Pe lângă aceste efecte, ai și opțiunea de a mări viteza de redare, timer pentru a te putea filma singur și evident, fundal audio pentru a putea face tot felul de provocări.

Partea creativă este stimulată prin realizarea de montaje pe Instagram REELS prin posibilitatea de a opri un clip filmat pentru a putea continua mai apoi din alt unghi, cadru, idee funny, etc. Așa a atras TikTok foarte mulți creatori de conținut prin această metodă rapidă de a realiza conținut video direct montat din aplicație, fără să mai fie nevoie de alte softuri secundare.
instagram reels 1După cum se vede și în imaginea atașată, ai acum un nou tab in explore page de unde poți vedea direct cele mai virale REELS-uri. Sunt super convins ca va fi o chestiune de ore până cand vor apărea celebrele provocări de pe TikTok și pe Instagram Reels.

Instagram Reels se laudă deja că se va diferenția de TikTok prin efecte de realitate augmentată.

Este de amintit faptul că poți afișa REELS-urile tale și pe feed, iar asta va aduce un plus de dinamică pe feed-ul tău Instagram. Momentan nu se realizeaza acea funcție de autoplay pe feed-ul Instagram comparativ cu TikTok. însă sunt sigur că este o chestiune de timp până când vom vedea și acest upgrade.

Eu m-am jucat astăzi puțin și am găsit foarte facilă de utilizat această nouă funcție.

Vezi în acest video cum poți să faci un Instagram REELS.

Concluzia mea este că orice aplicație care va aduce ceva nou pe piața aplicațiilor din zona Social Media, va avea cel mai probabil 2 evoluții usor de anticipat:

1. Va fi cumpărată de Facebook și monopolul va fi și mai mult extins.

2. Nu va vinde și va fi replicată funcția care are cea mai mare tracțiune în rândul utilizatorilor pe una din platformele deținute de Facebook.

Istoria se repetă, iar atunci când vorbim de monopol în online, vorbim de lipsa alternativelor, mai ales când vine vorba de noi canale de promovare care să reprezinte o alternativă competitivă pentru Facebook.

Cum ți se pare aceast nou upgrade? Crezi că este o funcție care va aduce un plus de valoare platformei Instagram?

Alex Penes

Sunt Alex Penes si cel mai probabil te va interesa ce am sa iti spun daca ai o afacere pe care vrei sa o promovezi pe Instagram 📈

Write A Comment